Kalite ve Çevre

Kalite ve Çevre

Kalite ve Çevre

Kalite ve Çevre

Telform A.Ş' in geçmiş deneyimleri, şirketin topluma, müşterilerine ve çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmede en önemli unsurun "KALİTE" anlayışı olduğunu göstermiştir.

Bu anlayışla, Telform 2001 yılında ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sertifikasını ve 2011 yılında ISO/TS 16949:2009 Otomotiv Yönetim Sistemleri Sertifikasını almıştır. 2016 yılında, IATF 16949:2016 Otomotiv Yönetim Sistemi’nin, ISO/TS 16949:2009’un yerini almasıyla, Telform Türkiye’de sistemini bu yeni versiyona geçiren ilk firmalardan biri olmuştur.

Telform ’da kurulmuş olan ISO 9001:2015 ve IATF 16949:2016 Kalite Yönetim Sistemlerinin amacı, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ve en iyi ürün ve hizmeti sunma konusunda sürdürülebilirliği güvence altına almaktır.

Telform, “müşteri odaklılık”, “liderlik”,” personelin bağlılığı”, “proses yaklaşımı”,” sürekli iyileştirme” ve “kanıt esaslı karar alma” gibi temel Kalite Yönetim Sistemi prensiplerini uygulamaktadır. Etkin bir Kalite Yönetim Sistemi’ne erişmek için, sistemin başından bütününe, risk temelli düşünmeyi esas alınmıştır.

Şirket yönetimi, müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde tutularak, sürekli olarak iyileştirilmesini sağlayacak olan uluslararası kalite standartlarında bir kalite yönetim sisteminin kurulması, uygulanması ve sürekliliğinin sağlanması için gerekli alt yapı, makina, ekipman, insan ve finansal kaynakları sağlayacağını taahhüt etmektedir. Son yıllarda, çeşitli test cihazlarının yatırımıyla, Telform Kalite laboratuvarını ve Kalite kontrol yetkinliğini kuvvetlendirmiştir.

    ●  Yük Testleri

    ●  Torsiyon Testi

    ●  Çekme Testi

    ●  Profil Projektörü

    ●  Dijital Profil Projektörü

    ●  Tuz Testi

    ●  Ömür Testi

Telform, sürdürülebilir bir GELECEK için ÇEVRE’ye karşı sorumluluklarının farkındadır ve faaliyetlerini çevresel etkilerini azaltmak yönünde ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi’ne uygun olarak düzenlemiştir. 2010 yılından beri, Atık Yönetim Sistemiyle çevreye verilen zararı minimuma indirgemeye çalışmaktadır. Artan üretim miktarına karşın atık miktarını her geçen gün azaltarak, özellikle kağıt ambalaj kullanımı yerine çok kullanımlı ambalaj tiplerine yönelerek; kullanılan karton ve kağıt miktarı minimuma indirmiştir. Uygulamalarını belgelemek için; mevcut Sıfır Atık Belgesine ek olarak, 2022 yılında ISO 14001 belgesini de almayı planlamıştır.